Let op voor piramidespelen!

donderdag 13 december 2018 - 12:44
Leen Paredis
foto: Pixabay
Politie en parket willen mensen waarschuwen voor een piramidespel waarmee je kan opgelicht worden. Eerder deze maand viel de politie binnen tijdens een infosessie van een piramidespel in Bree.

Er was een klacht binnengekomen van iemand uit Bree die geronseld was door een organisatie die hem wilde betrekken in een piramidespel. "Hij moest een bedrag betalen om binnen te geraken en hij werd aangezet om ook andere mensen binnen te brengen", zegt Jeroen Swijsen van parket Limburg. "Zij moesten dan ook geld betalen, en door zoveel mogelijk personen te betrekken, zouden er dan winsten verdeeld kunnen worden."

Huiszoeking in Bree

De politie viel na de klacht begin deze maand binnen in een hotel in Bree waar een infosessie aan de gang was. Er werden enkele twintigers meegenomen, die de bijeenkomst organiseerden, maar ze werden terug vrijgelaten na verhoor. 

Niet meedoen

Er zit een hele organisatie achter dit soort piramidespelen, die niet enkel in Bree actief is maar verspreid is over het hele land. Het is gevaarlijk om eraan mee te doen. "Er wordt beloofd dat je er geld mee kan verdienen", aldus Swijsen, "maar het is een illusie dat je ooit geld terugkrijgt. Daarom willen we mensen vanuit politie en parket er ook voor waarschuwen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!