Hondje Kasper en baasje Johny houden Dilsen proper

dinsdag 28 mei 2019 - 12:00
Cynthia Vandeweyer
In Dilsen houden Johny Nelissen en zijn hond Kasper de straten proper. Samen gaan ze dagelijks op pad met hun bolderkar om afval in de straat op te ruimen. "Per week kom ik aan zes vuilniszakken vol afval, telkens van 240 kilogram", zegt Johny.

Johny Nelissen en zijn trouwe viervoeter Kasper trekken er dagelijks op uit om in Dilsen afval op te ruimen. Volgens Johny is zwerfvuil een probleem in veel steden en gemeenten. "Je ziet het overal. Vooral in de velden ligt er veel afval zoals ijzer en dat is dan een doorn in het oog. Iedere week ruim ik zes vuilniszakken vol afval op, dat is telkens 240 kilogram. Dat is niet niks", zegt Johny. 

"Johny & Kasper for a clean nature"

Johny en zijn hond Kasper vallen onderweg goed op. "Tijdens onze ronde, trekken mijn hond en ik onze bolderkar, waarin we het afval verzamelen. Aan de kar heb ik een groot bord bevestigd met daarop "Johny & Kasper for a clean nature" geschreven, dus "Johny en Kasper voor een propere natuur". Van de gemeente heb ik het nodige materiaal gekregen. De volle vuilniszakken zetten we langs de kant van de weg. De gemeentearbeiders zorgen er dan voor dat die zakken opgehaald worden", zegt Johny. 

Warmste Week

Met de opruimactie hoopt Johny natuurlijk om het straatbeeld opnieuw zo proper mogelijk te krijgen, maar er zit ook nog meer achter. "Door zwerfvuil op te ruimen, probeer ik ook geld in te zamelen voor de Warmste Week eind dit jaar. Daarmee wil ik het Kinderkankerfonds en blindengeleidehonden steunen. Mijn doel is om dan samen met Kasper aan het einde van het jaar naar de Warmste Week te gaan en daar een mooi bedrag te presenteren", zegt Johny nog. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!