De Morgana: nieuwe appel op Belgische fruitmarkt

vrijdag 30 november 2018 - 07:27
Martijn Donné
Foto: Belgische Fruitveiling
Op de fruitbeurs Fructura in Hasselt wordt dit weekend een nieuwe appel voorgesteld: de Morgana. De appel moet de nieuwe grote speler worden op de Belgische markt.

De appelsoort is van Haspegouwse en Hagelandse origine. "Het is een appel met een authentieke smaak en zeer kruidige aroma's", zegt Filip Lowette van de Belgische Fruitveiling. Het is die Belgische Fruitveiling die de appel exclusief in België zal verkopen. Daarnaast gaat het nieuwe fruit ook naar de Nederlandse, Duitse en Italiaanse markt. 

Nieuwe Jonagold?

Na een moeilijke periode voor de Belgische fruittelers moet deze nieuwe appel het tij doen keren. De Morgana wordt de nieuwe grote speler op de Belgische markt, en vervangt zo een beetje de gekende Jonagold. "Door de Rusland-boycot van 2014 is het heel moeilijk geworden om de overschot aan Jonagold-appels te exporteren naar de Russische markt", zegt Lowette. "Vandaar dat er een inkrimping noodzakelijk is én een nieuwe appel. Die moet concurreren met de appels die geïmporteerd worden uit andere landen."


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!