Dan toch geen Europese zekerheid voor KRC Genk

vrijdag 30 november 2018 - 06:09
Martijn Donné
Foto: Belga
KRC Genk is dan toch nog niet zeker van een kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League. Op de voorlaatste speeldag van de groepsfase speelde Genk gelijk tegen het Zweedse Malmö. Het Europees verhaal kan wel nog verdergaan voor Genk, maar dan moeten ze binnen twee weken gelijk spelen tegen Sarpsborg.

In de eerste helft en net na de rust domineerde Genk en konden ze twee doelpunten maken, maar op twee minuten tijd maakte de Zweedse ploeg dat goed. Zo stond het na de rust op 2-2. Dat zorgde voor een spannende slotfase, maar Racing Genk slaagde er niet in om die beslissende goal te maken. "Na een goede match hebben we twee domme punten weggegooid", vindt trainer Philippe Clement. "We waren dominant en hadden veel kansen." 

Te weinig ervaring?

Volgens Clement ligt de gelijkmaker van Malmö eerder aan het eigen spel dan aan een dominante Zweedse ploeg. "We hebben nog te veel jongens die te naïef zijn, misschien ook te jong", zegt de Genkse trainer. "Te weinig ervaring om die match dood te maken. Het is niet dat Malmö zo veel kansen creëerde, maar ze zijn wel heel efficiënt. Dat doe je jezelf aan."

Ook aanvaller Leandro Trossard is ontevreden. "Het is ongelooflijk. Je komt twee punten voor en dan schiet je jezelf weeral in de voet", zegt Trossard. "Het is niet de eerste keer, en daar moet je lessen uit trekken. Anders blijf je bezig."

Kwalificatie nog steeds mogelijk

De beslissing valt nu binnen twee weken in de match tegen het Noorse Sarpsborg, want daar hebben ze nog een laatste kans om een ticket voor de Europa League te bemachtigen. Een gelijkspel volstaat om door te gaan naar de 1/16de finales.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!