Bellen blazen tegen roken

dinsdag 28 mei 2019 - 11:40
Hanne De Tant
Foto: Radio 2
In heel het land roepen leerlingen vandaag op om hun speeltuintjes rookvrij te maken. Ook de kinderen van school De Letterfant in Gelinden, Sint-Truiden, doen mee.

"We blazen liever bellen dan rook", klinkt het bij de leerlingen van het vierde leerjaar. Ze vragen op die manier aan hun burgemeester en schepenen om de speeltuintjes in de buurt van hun school rookvrij te maken. De kinderen vragen ook aan hun ouders om in de buurt van kinderen niet te roken.

Gezondheid

De kinderen beseffen maar al te goed dat roken niet gezond is: "Je krijgt er kanker van en ook gele tanden en gele vingers." Ook hun directeur Germaine Plevoets staat volledig achter de actie. "De kinderen willen echt hun stem laten horen vandaag", zegt Plevoets. "Zij blazen bellen in plaats van rook, want zij willen geen sigaretten in hun leefwereld. Er zijn ook enkele leerkrachten op de school die al geteisterd werden door kanker, die vreselijke ziekte. Onze kinderen beseffen dus heel goed wat roken met een lichaam kan doen. Daarom zetten we vandaag dus weer een goede stap in de richting van een rookvrije generatie."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!