Hoe kan ik naar Radio 2 luisteren?

dinsdag 23 juli 2013 - 13:18
radio2
Luisteren naar Radio 2 kan op verschillende manieren. via de radio, natuurlijk, maar ook via de pc of via je tablets en/of smartphone. Maar ook vanuit het buitenland hoef je geen seconde van je favori

Luisteren naar Radio 2 kan op verschillende manieren. via de radio, natuurlijk, maar ook via de pc of via je tables en/of smartphone. Maar ook vanuit het buitenland hoef je geen seconde van je favoriete radio te missen.

Hoe je het allemaal doet lees je hieronder!

Luisteren in België

GEWOON RADIOTOESTEL

Radio 2 is te beluisteren via een radiotoestel met FM op de volgende frequenties:

 • in Antwerpen op 97.5 MHz
 • in Vlaams-Brabant op 93.7 MHz
 • in Leuven en omgeving op 88.7 MHz
 • in de regio Diest op 92.4 MHz
 • in Limburg op 97.9 MHz
 • in Oost-Vlaanderen op 98.6 MHz
 • in de regio Dendermonde, Aalst, Temse op 90.7 MHz
 • in het Waasland op 89.8 MHz
 • in West-Vlaanderen op 100.1 MHz

 

 

IN DE AUTO

Als je in de auto zit, kan je autoradio ongewenst automatisch overschakelen naar andere regionale omroepen van Radio 2. Dat komt omdat je je op een grensgebied tussen provincies begeeft. De RDS-technologie zal de sterkste zender opzoeken en automatisch overschakelen.

Om dit te vermijden kan je twee functies instellen.

AF (Alternative Frequency)

 • Indien op UIT: jouw toestel blijft ingesteld de vaste frequentie. Als je te ver buiten jouw provincie rijdt en Radio 2 in goede kwaliteit wenst te horen, moet je deze functie terug AAN zetten.


REG (Regionale functie)

 • Indien op AAN: zo laten staan. Deze functie belet het verspringen naar een andere regionale frequentie van hetzelfde net.

Het instellen van deze functies is verschillend per auto. Onderaan de pagina vind je gebruiksaanwijzingen voor een hele reeks auto's. Je kan die gebruiksaanwijzingen downloaden.

 

 


VIA DE COMPUTER

De internetradiospeler van de VRT biedt alle netten aan. Naast alle radiozenders biedt onze radiozone ook veel extra’s aan zoals de titel van een nummer, de playlist van een programma, programma’s herbeluisteren, webcam…

Je vindt de radiospeler via de website van VRT of op de website van het net, voor Radio 2 dus via www.radio2.be

Sinds januari 2013 heeft de VRT ook Radio+ gelanceerd. Met Radio+ kan je zowel via de computer en tablet als via een smartphone naar alle netten van de VRT luisteren. De applicatie biedt op elk scherm een optimale ervaring.

Momenteel is radioplus een proefapplicatie. Ga hem zeker testen en laat ons weten wat volgens jouw beter kan. Op die manier kunnen we de gebruikservaring van de radiospeler in de toekomst nog te verbeteren.

Naar de radiospeler +

 

 

DIGITALE RADIO

Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Klara continuo, MNM hits en Nieuws+ zijn op digitale radio te bereiken via het frequentieblok 12A (223,936 MHz).
Digitale Audio Broadcasting (DAB) is de wereldstandaard voor ruisvrije ontvangst van digitale radio. Bijna overal in Vlaanderen is de ontvangst met een autoradio of met buiten- of dakantenne mogelijk. Binnenhuisontvangst is moeilijker en hangt sterk af van de lokale omstandigheden.

 

 


DIGITALE TELEVISIE

Via tv-toestellen met ingebouwde digitale ontvanger (DVB) of verbonden met een settopbox voor digitale tv kunnen Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM beluisterd worden.

 

 


VIA SATELLIET

Je kan naar Radio 2 luisteren via satelliet. Voor meer informatie, klik hier

Meer weten over naar Radio 2 luisteren in het buitenland? Klik hier.

Gebruiksaanwijzingen autoradio

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!