Linda De Win wilde sportjournalist worden

donderdag 19 april 2018 - 13:04
Linda De Win
Het heeft een poosje geduurd eer Linda De Win haar professionele weg gevonden had. Al had ze op haar 17-18 al beslist dat ze journalist wilde worden. Maar er waren niet zoveel plekken. En Linda had een heel specifieke droom: sportjournalist worden. En zeker daar lagen de plaatsen voor vrouwen niet zomaar voor het rapen.

Jan Wauters

Ze heeft nochtans geprobeerd. Bij de krant, bijvoorbeeld. Ze heeft zelfs haar stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de grote Jan Wauters. Per brief, zo ging dat in die tijd. 

Linda werd ontvangen door Jan Wauters, ook bekend als taalvirtuoos. Toen hij haar duidelijk Antwerpse tongval hoorde, gaf hij te kennen dat hij het fijn vond dat een vrouw interesse had in sport, maar dat ze aan haar taal moest werken. “Daarna heb ik nooit meer iets van hen vernomen.”

Spijt

Ergens heeft Linda er toch nog spijt van. “Achteraf bezien denk ik wel eens: als die mannen van de sportredactie wat energie in mijn opleiding hadden willen steken, dan was ik misschien de eerste vrouwelijke sportjournalist geweest op de BRT. Wie weet zelfs het eerste sportanker.”
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!