Pascale Naessens houdt van witloof

woensdag 7 februari 2018 - 11:31
Witloof is populair met ham en kaas in de oven, maar met deze veelzijdige groente kan je eigenlijk alle kanten uit.

Witloof is een echte groente van hier. Ze werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek...

Het witte goud is een veelzijdige groeten. Je kan ze rauw opeten of in een soep. En natuurlijk in hespenrolletjes die je dan in de oven afwerkt. Maar heb je al eens witlooftaart, witloofkroketjes of witlooftaco geprobeerd?

Bewaar witloof op een donkere, koele plaats of in de koelkast. Dan blijft het ongeveer een week goed. Als witloof aan licht wordt blootgesteld, wordt het vrij snel groen.

Pascale Naessens is helemaal weg van witloof, de groente van de maand februari. Hieronder vind je alvast één van haar favorieten: lamskroon opgevuld met witloof. Moet je zeker eens proberen!

Lamskroon opgevuld met witloof

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!