De week tegen pesten: 5 verhalen van BV's

donderdag 8 februari 2018 - 13:00
Deze week getuigen 5 BV's hoe zij in het verleden in aanraking kwamen met pesten. Een actieweek die, jammer genoeg, nog heel belangrijk en nodig blijft.

Geert was ooit het slachtoffer. Hij kwam van een dorpsschool in Alken en ging naar de grote school in Hasselt….

Steven gaf zelf jarenlang les als docent wiskunde, biologie en chemie. Hij zag het allemaal gebeuren, die pesterijen onder leerlingen. Nu geeft hij geen les meer, maar het heeft hem nooit losgelaten. Hij weet als geen ander hoe belangrijk de rol van de leerkracht is in deze situatie.

Tine had geen zorgeloze jeugd met de 'meisjes' op de speelplaats en in de refter, en al had het allemaal niet mogen gebeuren, al die pesterijen, ze hebben haar wél sterker gemaakt.

Xavier ging naar school in Brugge waar hij op internaat zat, zijn ouders hadden een restaurant en werkten 7 op 7, waardoor Xavier al snel in de grote mensenwereld terechtkwam. Op school was hij het buitenbeentje, die liever op een bankje alleen zat, met een boek in de hand.

In zijn kindertijd kreeg Bent het hard te verduren op de speelplaats. Een levenles die hij jammer genoeg moest meemaken, maar die hem gesterkt heeft om zijn eigen talenten te leren kennen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!