Achter onze schermen

vrijdag 12 mei 2017 - 10:00
Thomas Smolders klikt, scrolt en swipet zich een weg door het leven. Hij is een digital native, een echte. Als puber hing hij niet rond op straat, maar versleet hij zijn virtuele broek in al even virtuele steden als Kidcity en Second Life. Vandaag heeft hij van sociale media zijn beroep gemaakt.

Groot was de afgelopen jaren zijn verbazing toen hij merkte dat vele mensen niet echt mee zijn met de revolutie die ons leven verandert. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we binnen tien jaar allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen. 

Kloof

De breuklijn die ontstaat wordt steeds dieper, zonder dat we kunnen voorspellen wat de gevolgen ervan zullen zijn. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen.

Thomas kwam langs bij De Madammen en vertelde er over zijn 'vrees', vrees die hij neerpende in het boek 'Achter onze schermen'...

Thomas Smolders bij Anja & Britt
Achter onze schermen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!