Aan de slag met veldsla

vrijdag 9 maart 2018 - 11:46
Veldsla is het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral in trek in de winter en de lente. Is veldsla gezond? Ja! Deze slasoort is rijk aan vitamine A en C en bevat bovendien weinig calorieën.

Vroeger dacht men dat veldsla een onkruid was omdat het in de winter tussen het graan groeide. Het duurde niet lang voor men besefte dat deze fijne groene blaadjes zeer lekker zijn in een winterse salade. Veldsla kreeg de bijnaam ‘ezelsoor’ omwille van zijn krullende blaadjes.

Veldsla schoonmaken

De pittige smaak van veldsla zit sterk geconcentreerd in het voetje. Snijd het voetje daarom zo kort mogelijk af. Na het wegsnijden komen de blaadjes meteen los van elkaar.

Veldsla afspoelen onder de kraan doe je best niet want dat kan de blaadjes beschadigen. Dompel de blaadjes in ijskoud water, laat ze uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. 

Bewaar veldsla in een vochtige doek of een afsluitbaar bewaardoosje in de koelkast. Dan blijven de blaadjes ongeveer twee dagen goed.

Veldsla klaarmaken als een pro

Van salade en soep tot in stoemp. Met veldsla kan je heel wat kanten op. Hieronder alvast enkele suggesties!

Smakelijk!

Salade van rundscarpaccio met Thaïse dressing

Salade van witloof, veldsla, appel en curry

Slasoep met geraspte parmezaan

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!