Transgenders bestaan niet voor Tax-on-web

dinsdag 12 juni 2018 - 12:18
Wie een ander geslacht aanneemt, krijgt een nieuwe identiteitskaart. Maar het online belastingsysteem tax-on-web erkent voorlopig het nieuwe rijksregisternummer niet. Het was VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck die de kat aan de bel bond tijdens onze belastingspecial.

Vandaag beantwoorden specialisten van de overheidsdienst Financiën de hele dag vragen van luisteraars over hun belastingaangifte. Eén van die luisteraars is VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck. Zij wou onlangs haar belastingaangifte online invullen maar merkte dat ze niet kon inloggen via het online systeem Tax-on-web."Door mijn verandering heb ik een nieuw vrouwelijk rijksregisternummer gekregen. Maar daarmee kan ik niet inloggen."

"Synchonisatiefout"

Francis Adyns, woordvoerder bij de FOD Financiën erkent het probleem. "Onze gegevens zijn gebaseerd op het rijksregister. Maar er zal wellicht een synchronisatiefout zijn. Wat zeker niet mag gebeuren is de belastingaangifte invullen via het oude rijksregisternummer en versturen met het nieuwe."

Maar Bo Van Spilbeeck liet weten dat inloggen met de oude identiteitskaart ook niet lukt. "Bovendien is volgens de belastingdienst mijn vrouw opeens alleenstaande geworden. Dat is even schrikken. Maar als dit betekent dat ik geen belastingen meer moet betalen, is dat fijn." Maar Francis Adyns liet weten dat Bo niet vrijgesteld is van belastingen. "Desnoods moet de aangifte gebeuren via de bruine envelop".  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!