Parkeren in Brussel: absurditeit ten top!

woensdag 4 april 2018 - 08:15
Dat het in Brussel soms redelijk zot draait weten we ondertussen allemaal. Bij hun parkeerbeleid lijkt dat niet anders...

Dat concludeer ik alleszins uit het verhaal van Geert. Hij moest onlangs parkeren in de buurt van de bekende Louizalaan. Maar wat hij niet wist was dat de linkerkant van de straat Brussel is, de rechterkant Sint-Gillis. Hij nam zijn parkeerticket aan de automaat aan de overkant van de straat (want die stond het dichtst bij), maar liep zo dus een parkeerretributie op. Absurd en te belachelijk voor woorden noemt hij het. Hoe kan ik zien waar de gemeentegrenzen liggen? Hier zie je de situatie:

Verbetering op komst

Oorspronkelijk was het parkeerbeleid in Brussel in handen van de 19 gemeenten, zegt Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet. Daarom hebben we in 2014 het gewestelijk Parkeeragentschap in het leven geroepen waarmee we streven naar dezelfde parkeerregels in het hele Brusselse Gewest.

We moeten de verschillende gemeenten mee aan boord krijgen en dat is niet altijd even makkelijk, zegt Smet. 1 op de 3 gemeenten zijn al toegetreden tot het agentschap en ik heb goede hoop dat de anderen zullen volgen de komende maanden. We hebben namelijk een tandje bijgestoken en de resterende gemeenten gevraagd hun eigen parkeerreglementen aan te passen.

Kwijtschelding

Als je het slachtoffer wordt van deze absurde situatie, kan je altijd aankloppen bij het parkeeragentschap en een kwijtschelding vragen. Dus heb je een geldig ticket genomen, maar van een verkeerde gemeente, dan zal je dus geen boete moeten betalen. Neem daarvoor contact op met het parkeeragentschap en dan kan via deze website van het gewestelijk parkeeragentschap.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!