Online daten: ook iets voor jou?

dinsdag 11 december 2018 - 07:42
Online daten is vandaag de normaalste zaak van de wereld
Een lief zoeken via het internet is al lang niet meer voor zielenpoten. Misschien vind jij er ook op een dag de partner van je leven. Laat je volledig gaan, zolang je maar de juiste verwachtingen hebt.

Normaalste zaak van de wereld

Tijden veranderen. Ooit werd je meewarig bekeken als je op het internet op zoek ging naar de liefde. Tegenwoordig speelt een groot deel van ons leven zich sowieso online af.

Het is dan ook heel logisch dat steeds meer mensen daar een nieuwe partner gaan zoeken. Velen onder hen vinden die bovendien ook.

Het komt erop aan om het kaf van het koren te scheiden. Niet alleen bij je potentiële partners, maar ook wat betreft de datingsites of –apps.

Verschillende mogelijkheden

Typ eens ‘dating’ in op Google. Je zult versteld staan van het aantal online datingbureaus.

De bekendste namen zijn Parship, Meetic en Elite. Maar er zijn ook kleinere sites zoals 50liefde, Tesamen of Relatieplaneet. En dan zijn er nog apps zoals Tinder.

Waar je je ook inschrijft, kijk er eerst eens goed rond en teken pas in als de dating service je ding is.

Bij de meeste sites of apps kun je met een gratis profiel al een groot deel van de mogelijkheden verkennen. Doe dat ook uitvoerig voor je een betalend abonnement aangaat, en laat je zeker niet onder druk zetten om snel-snel een abonnement te ondertekenen.

Van een contract proberen af te raken kan namelijk een dure zaak worden.

Let bovendien op voor stilzwijgende verlenging: heel wat sites vragen je niet of je je contract wil verderzetten, ze doen het gewoon.

Goede raad

Een betalend profiel geeft je veel meer mogelijkheden dan een gratis profiel. Toch kun je ook met weinig middelen succes oogsten.

  • Gebruik een goede foto, waar je op staat zoals je bent. Vraag een vriend(in) om je te fotograferen op een spontaan moment. Lach, tenzij je dat anders nooit doet.
  • Maak werk van de tekst waarmee je jezelf omschrijft. Begin met een pakkende, grappige zin. Of met je levensmotto.
  • Vertel daarna meer over jezelf, maar hou het kort. Vermeld er zeker bij dat ze je altijd mogen contacteren als ze meer over jou te weten willen komen.
  • Leg de lat niet te hoog en verwacht niet te veel. Vat het in de eerste plaats luchtig op.
  • Verliefd worden doe je niet online, maar in het echte leven. Investeer dus nog niet te veel op emotioneel vlak zolang je de persoon niet ontmoet hebt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!