Nieuwe gadgets om mee uit te pakken

dinsdag 6 maart 2018 - 09:43
Samir's selectie van deze week!
Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste snufjes? Samir Korbi heeft weer vanalles ontdekt.
Poptheatr: alleen bruikbaar als je neerligt

Poptheatr

Behoefte aan je eigen draagbare mini-bioskoop? Dan is Poptheatr misschien iets voor jou: een donkere koker die je over je hoofd kan zetten.

Het systeem is draagbaar en vouwt open als een werptentje. Bovenin steek je je smartphone of tablet met het scherm naar onder gericht. Connecteer met je bluetooth-speaker en volilà: je kunt een film bekijken op elke plek.

Op voorwaarde dat je neerligt. En nog een nadeel: het ziet er eerlijk gezegd wel een béétje belachelijk uit. Wellicht daarom dat de makers net niet genoeg geld konden ophalen om het ding in productie te laten gaan.

Wil jij toch je steentje bijdragen? Hier kom je alles te weten over Poptheatr.

 

De pil van de toekomst is vierkant en bevat een QR-code.

Pil 2.0

Een apotheekbezoek ziet er over 10 jaar misschien helemaal anders uit. Of toch als het aan enkele onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen ligt. Ze hebben een nieuw soort pil ontwikkeld: een vierkantje met een QR-code erop.

  • In het vierkantje zit de werkzame stof van het geneesmiddel.
  • De code is een link naar een pagina waar de patiënt alle informatie vindt die hij nodig heeft. Niet enkel de bijsluiter, maar bijvoorbeeld ook het nummer van de dokter.

Het zou dus kunnen dat de dagen van de ronde en ovalen pillen geteld zijn. Het nadeel: iedereen moet een smartphone hebben die QR-codes kan ontcijferen.

 

Beleef je laatste online-momenten samen met lotgenoten

App: Die with me

Ken je dat beangstigende gevoel dat je krijgt als de batterij van je smartphone bijna leeg is? Voortaan hoef je de laatste werkende momenten van je toestel niet meer alleen te beleven.

Tenminste als je Die With Me installeert. Wanneer je maar 5% batterij meer over hebt, start de app automatisch op. Je komt dan in een chatroom terecht met lotgenoten.

Zo beleef je je laatste minuten online in het gezelschap van mensen van overal ter wereld die net hetzelfde meemaken.

Die With Me kost 0.99 euro. Het is trouwens een idee van de Vlaamse kunstenaar Dries Depoorter.  

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!