Nieuw: groentefrietjes!

maandag 7 augustus 2017 - 07:28
Groenten in de vorm van frietjes. Je kan ze deze zomer vinden Bij Delhaize.

Het zijn eigenlijk sticks die je het best kan vergelijken met fishsticks. Ze bestaan voor 70% uit groenten en hebben een krokant korste. Ze bestaan in 2 varianten, spinazie en wortel, en zijn volledig plantaardig. Perfect voor veganisten dus. Delhaize denkt dat het ook een toffe manier is om je kinderen groenten te laten eten, iets dat niet altijd even evident is.

 

Veel groenten = gezond ?

Onze voedingsdeskundige Annick Verween heeft naar goede gewoonte de verpakking van deze groentensticks eens bekeken. Rijk aan groenten zijn de sticks alleszins maar dat maakt ze nog niet ‘gezond’. Als je ze vergelijkt met diepvriesfrieten vind je er ongeveer evenveel calorieën, vetten, koolhydraten en suikers in. Wel hebben ze meer vezels dan die diepvriesfrieten!

Wat zout betreft kloppen ze de diepvriesfrieten zelfs want er zit 5 tot 10 keer meer zout in deze sticks. En omdat de groentenpuree die Delhaize gebruikt in de sticks wel wat moet blijven plakken vind je er ook zetmeel in, olie, paneermeel, aardappelvlokken en kikkererwtenmeel.

Wortel of spinazie?

Als je toch de ‘gezondste’ van de twee wil kiezen ga dan voor de wortelsticks. Zij zijn steeds lager in gehaltes dan de spinaziesticks en bevatten ook meer vezels. Annick vindt het wel een leuk initiatief van Delhaize om groeten eens op een andere manier te serveren. En waarom kan het eens geen mooie afwisseling zijn voor de wekelijkse frietjes?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!