Krijgen 70+ers nog een autoverzekering?

vrijdag 5 oktober 2018 - 10:59
Volgens Unia geraken 70 plussers moeilijker aan een autoverzekering. Verzekeraars zouden hen weigeren omdat ze een groter risico vormen op de weg. Wat moet je dan doen als oudere bestuurder?

Leeftijd een factor, maar niet doorslaggevend

Volgens de verzekeringssector houden zij wel rekening met de leeftijd van de bestuurder, maar is dat slechts 1 factor in een ruimer proces. Maar een oudere bestuurder kan wel vragen krijgen die een jongere bestuurder niet zou krijgen. Bijvoorbeeld om een rijvaardigheidstest af te leggen of om een bewijs af te leveren van de dokter dat je nog bekwaam bent om te rijden. Zorg vooral dat je een goeie band hebt met je verzekeringsmakelaar. Zoadat hij of zij kan getuigen over je excellente rijgedrag. 

Jongere bestuurders nog steeds groter risico dan oudere bestuurders

Uit cijfers van Assuralia blijkt dat jongere bestuurders gemiddeld nog steeds heel wat vaker beroep doen op hun autoverzekering dan oudere bestuurders. Voor verzekeraars zijn oudere bestuurders ook interessanter omdat daarvan al een tijdslijn bestaat. Wel is het zo dat wie de afgelopen 5 jaar al vaak aanspraak moest maken op zijn autoverzekering, sowieso moeilijker overal klant kan worden. Maar daarbij maakt de leeftijd niet zo veel uit. 

Kan ik meerijden op de verzekering van mijn zoon of dochter? 

Net zoals jongeren kunnen meerijden op de verzekering van hun ouders kan het ook omgekeerd. Zolang dat niet frauduleus gebeurt. De gebruikelijke bestuurder van de wagen moet aangeduid zijn als de gebruikelijke bestuurder van de wagen. Als je maar af en toe eens met iemand zijn wagen rijdt hoef je niet op zijn verzekering te staan. Maar je mag geen verzekering nemen voor iemand anders die full time met die auto rijdt en die niet aangeven werd als gebruikelijk bestuurder.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!