Koop van de week: vrijdag 9 februari

donderdag 8 februari 2018 - 14:59
bloedappelsienen komen meestal uit Sicilië
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Bloedappelsienen

Als je de bloedappelsienen in de winkel ziet liggen, is de winter al goed gevorderd. De vrucht is pas vanaf januari beschikbaar en ligt in grote aantallen in onze fruitafdeling in februari en maart.
 
De bloedappelsienen komen bijna allemaal uit Sicilië. De vrucht is daar populair en wordt dus veel gegeten en het klimaat is er optimaal. De koude winternachten in combinatie met relatief warme dagen, zijn ideaal voor een lekkere zoetzure smaak. 

Vis: zalm en zeewolffilet

zalm en citroen

 

De visprijzen zijn al een aantal weken gestabiliseerd. En dat is uiteraard goed nieuws! Zeker de zalmprijs, de belangrijkste indicator voor de rest van de markt, blijft netjes op peil en de kwaliteit van de vis is nog altijd bijzonder goed.
 
Zeewolffilet was de voorbije weken nog redelijk duur maar die prijs is nu ook gezakt.
 
Ook de skrei, de kabeljauw uit het hoge noorden, is mooi van kwaliteit. Beter dan de voorbije jaren zelfs. Als je graag een skrei wil eten, mag je ook niet te lang wachten. De vis is maar tot half maart beschikbaar.

Groente: witte en rode kool

rode kool

 

De winterprik hakt er stevig op in. Dus is het een mooi moment voor een vitamine boost. De kolen zitten vol vitamine C en mineralen. Je kan de witte en rode kool warm eten in een stoofpotje.
 
De kolen zijn ook lekkere in een frisse coleslaw? Dat is een typisch Amerikaanse salade maar de laatste jaren is het ook bij ons populair. Hier vind je alvast een lekker recept
 

Bloemen: amaryllis

amaryllis op een rijtje

 

De Amaryllis is een stevige bloem die nu op haar best is. Met Valentijn in het vooruitzicht, kan je dat maar beter weten!
 
Je kan de bloem in verschillende kleuren krijgen. Vooral de roze en rode tinten zijn populair. Een amaryllis is een grote, stevige bloem die lang goed blijft. Dat komt omdat de bloemknoppen niet allemaal tegelijkertijd opengaan. Daardoor oogt de bloem lang mooi.
 
De amaryllis combineert mooi in een boeket met kersenbloesem.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!