Koop van de week: vrijdag 29 december

donderdag 28 december 2017 - 10:06
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Groenten: savooikool en witloof 

Ga deze week eens op zoek naar een échte wintergroente die soms vergeten wordt: de savooikool. Het is een typisch Belgische groente boordevol vitaminen en mineralen. Savooikool komt het best tot zijn recht in een stevig wintergerecht. Denk aan een goeie hutsepot of savooikool met (vegetarische) braadworst en straffe mosterd. Ideaal dus om de koude winterdagen mee door te komen.

Witloof lig op dit moment in alle maten en gewichten in de supermarkt. Het is een veelzijdige groente waar je veel kanten mee uit kan. Je kan kiezen voor gegratineerd witloof in de oven met kaas en hesp of gestoofd met boter en een beetje suiker. Maar je kan ook nieuwe witloofrecepten uitproberen. Witloof met camembert in de oven bijvoorbeeld. Of een frisse salade met witloof, veldsla en vijgen. 

Fruit: Belgische appelen en peren 

De appelen en peren van bij ons bewijzen je lijf en portemonnee week na week een mooie dienst. De vruchten zijn nu op hun best en ze zijn bovendien interessant van prijs.


De Conference peer kan je makkelijk combineren met warme of koude gerechten. Probeer hem zeker in combinatie met een stukje wild. En als je dan toch de peer in huis haalt, kan je er meteen ook een lekkere peren-glühwein mee maken. Kook de Conference peer in een mengsel van rode wijn en water, voeg kaneel, kruidnagel en suiker toe.

De Golden Delicious is een groengele appel die net na de oogst lichtzuur smaakt. De smaak wordt zoeter tijdens het rijpingsproces. Op dit moment is dit dus de perfecte appel voor een traditionele appeltaart met vanille-ijs tijdens het nieuwjaarsfeest of voor jonge ouders die fruitpap maken.

Vis: zalm


De prijs van de zalm is al weken stabiel. De kwaliteit van de vis is ook goed. Het is dus zeker een aanrader met het oog op oudjaar. Zalm is heerlijk gerookt maar houd je zeker niet in om de vis ook een keer in z'n geheel in de oven te stoppen. Je tovert in één klap een heerlijk feestmaal op tafel!

Visboer Charles heeft ook al gemerkt dat de prijs van de kabeljauwhaas stilaan stijgt. Dat is elk jaar zo na de kerstdagen omdat de visvangst in Scandinavië dan even stil ligt. Ook de prijs van de zeewolffilet is wat gestegen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!