Koop van de week: vrijdag 23 maart

donderdag 22 maart 2018 - 13:53
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Groente: pruimtomaat en courgettini


Tomaten zijn het hele jaar door te koop maar de komende maanden komt de teelt echt goed op gang. Dat is vooral met dank aan de zon. Pruimtomaten hebben stevig vruchtvlees. Ze zijn perfect geschikt om sauzen of soepen mee te maken. Of een lekkere, verse pasta salade.


De courgette kennen we allemaal. En nu ligt er ook een mini-variant in de supermarkt: de courgettini. Die ziet eruit als een miniatuurversie maar smaakt wel anders dan een klassieke courgette. De Courgettini wordt anders gekweekt en sneller geoogst.

In tegenstelling tot een gewone courgette kan je de courgettini grillen zonder vetstof. De kleine groente wordt snel al dente en is lekker zacht van smaak. Je kan een courgettini zelfs rauw eten als je dat wil. 

Bloemen: Viburnum opulus Roseum oftewel sneeuwbal 


De lente is begonnen en dan kriebelt het ook bij Bart Swaan van bloemenwinkel Blik in 't Groen om de mooiste bloemen in de kijker te zetten. De Viburnum opulus oftewel de 'sneeuwbal' is een echte voorjaarsbloeier. De bloem is verkrijgbaar van eind februari tot eind mei. De prijs is afhankelijk van het aantal bloemen per tak en varieert tussen de 2 en de 4 euro per tak.

De sneeuwballen groeien in veel tuinen aan struiken maar ze staan ook prachtig in een vaas. Als je de sneeuwballen goed verzorgt, heb je er 3 à 4 weken geniet van. Snijd de stelen schuin af en geef de bloemen geregeld vers water. 

Vis: roodbaars

De roodbaars is op dit moment een goeie keuze in de viswinkel. De vis is op z'n best van april tot en met januari. Roodbaars wordt gevangen in het noorden van Noorwegen en rond IJsland en Groenland. Roodbaars heeft een vaste structuur en lekker wit vlees. De vis komt vooral gebakken goed tot z'n recht.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!