Koop van de Week: vrijdag 17 november

vrijdag 17 november 2017 - 08:31
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Groente: paksoi en yacon

Paksoi is van oorsprong een Aziatische groente maar ze wordt al zeker tien jaar bij ons geteeld. Paksoi is lekker in een wokschotel maar de groente is veelzijdiger dan dat. De bladeren zijn lekker hartig en knapperig. Ze zijn perfect in een quiche of in een groentelasagne.   
 
Yacon is de allernieuwste aanwinst in de groente afdeling. De groente wordt sinds kort bij ons geteeld op een veld in Kinrooi, Limburg. De yacon komt uit het Andes gebergte. Het is een knolgewas dat familie is van de aardpeer. Yacon heeft een zoetige smaak. Dat maakt de knol perfect om rauw te verwerken in een slaatje of om er soep van te koken.

de migo peer

Fruit: de Migo peer

Nóg een nieuwkomer in de supermarkt. De Migo peer is het gladde, slanke broertje van de Conférence peer. Eigenlijk is het een kruising tussen Conférence en Doyenné d'Hiver.

Het grootste voordeel van de peer? Ze smaakt zoet en zacht maar tegelijkertijd is ze stevig genoeg zodat ze niet drupt.

zalmfilet met kruiden op

Vis: zeewolffillet en zalmfilet

De zeewolffilet en zalmfilet zijn goed van prijs en nog altijd super lekker. Je vindt de vis nu al een paar weken voor een eerlijke prijs in de vistoog. De roggevleugel blijft ook nog altijd een goeie koop.
 
Sinds deze week wordt er in Noorwegen opnieuw op kabeljauw gevist. Het aanbod zal dus stijgen en normaal gezien zakt de prijs dan ook.
 
De gedroogde kabeljauw oftewel stokvis wordt ook nog altijd druk aangevoerd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!