Hotel geboekt? Google zet het meteen in je agenda!

dinsdag 8 mei 2018 - 08:20
Als je via Gmail een hotel boekt, dan staat die boeking plots en helemaal automatisch in je Google Agenda. Je hoeft er zelf niks voor te doen. Het kan handig zijn, maar hoe doet Google dat? En hoe kan je het vermijden?

Gmail en Google-agenda: 2 handen op 1 buik

Google kan je mails lezen, maar dat gebeurt uiteraard niet door mensen. Google heeft ervoor gezorgd dat het systeem bepaalde patronen in mails herkent. Een hotelboeking is daar een mooi voorbeeld van. Zo'n mail bevat telkens dezelfde informatie: een adres, een periode, aantal personen... En zulke mails herkent Google als 'een hotelboeking'. Die zet het systeem dan automatisch in je Google-agenda. Want je Gmail is gekoppeld aan die agenda.

Ook met @proximus.be, @telenet.be? 

Alleen als je mailbox gekoppeld is aan een agenda, kan het systeem informatie uit een mail meteen in die agenda zetten. Proximus en Telenet hebben zo'n agendasysteem niet, dus bij hen gebeurt het ook niet. Bij e-mailadressen van Microsoft of Outlook kan het wel. 

Facebook gebruikt het systeem trouwens wel, maar het gebeurt niet automatisch. Als je via Messenger een berichtje naar iemand stuurt, en daar staat een datum in, dan is die datum onderlijnd. Door simpelweg op dat stukje tekst te klikken, kan je die afspraak meteen in je agenda zetten. Bij sms'en op smartphones en berichtjes in WhatsApp kan dat trouwens ook.

Hoe zet ik het af? 

Je kan ervoor zorgen dat Google geen mails rechtstreeks in je agenda zet. Dat doe je zo: 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!