De Botel in Ophoven: een hotel op een boot!

woensdag 9 augustus 2017 - 07:15
Botel Ophoven
Op zoek naar ecologische logeerplekken in eigen land. 

In de Botel kun je logeren zonder je voetafdruk te verzwaren. Maar is eco wel comfortabel? En vaart niet alleen het milieu maar ook je portemonnee er wel bij?

Botel Ophoven eetzaal

Is het ecologisch?

Ja. De drie groene sleutels garanderen dat de Botel serieuze inspanningen heeft gedaan op het vlak van duurzaamheid. Ze staan aan de top van België.

In het oog springen de zonnepanelen en zonnecollectoren en er is zelfs een laadpaal voor elektrische wagens. De groene sleutel betekent ook zuinig omspringen met water, energie en afval, zonder toegevingen te doen op het vlak van comfort.

De eigenaars hebben het 50 meter lange vrachtschip zelf verbouwd. Ze hebben er vijf jaar aan gewerkt en zoveel mogelijk materialen gerecycleerd. In het ruim hebben ze bijvoorbeeld het hout van het dek gerecupereerd.  

De boot ligt aangemeerd op één van de Maasplassen, in het grootste aaneengesloten watersportgebied van West-Europa en vlak bij een natuurgebied waar je kunt wandelen. Op de Maasplas kun je gaan varen met een stilsloep: een elektrische boot, beter voor het milieu en ook beter om vogels te spotten.   
 

Botel Ophoven stilsloep

Is het comfortabel?

Ja. De botel is een hotel op een boot en biedt dus ook hotelcomfort. De standaardhutten zijn klein, met twee bedden in L-vorm. Je hebt er echt het gevoel dat je in een boot slaapt. De luxehutten zijn ruimer met en tweepersoonsbed. Er zijn 9 standaardhutten en 3 luxehutten. Er is per kamer een douche en toilet voorzien.

Ook de gemeenschappelijke ruimten zijn comfortabel: de grote eetzaal, het gezellige vooronder met de bar en de aangename zonneterrassen. Er is zelfs een wellness met infrarood sauna en regendouche.

Het ontbijt met eerlijke en groene producten is verzorgd. Soms is er barbecue en je kunt zelfs kookworkshops volgen. 

Botel Ophoven standaardhut

Is het betaalbaar?

Ja. Je betaalt 89 euro voor een tweepersoonskamer voor één nacht met ontbijt. De prijs van een gewoon hotel, maar voor die prijs krijg je wel een uniek hotel op het water en drie groene sleutels! 

Het eindrapport

Info

De website van de Botel in Ophoven.
Alle info over het ecolabel 'De groene sleutel'.

Botel Ophoven collage

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!