De finalisten van de Humorklas 2018 zijn bekend

donderdag 19 april 2018 - 10:46
Amélie Albrecht, Elias Van Dingenen en Yannick Noben hebben zich tijdens een spannende halve finale in een uitverkocht CC Palethe in Overpelt geplaatst voor de finale van de Humorklas. Die vindt plaats op woensdag 30 mei in het CC De Werf in Aalst.

Van 90 kandidaten naar 3 finalisten

De Humorklas 2018 is begonnen in januari met ruim 90 kandidaten die een filmpje instuurden. 42 van hen deden auditie, en daaruit werden de uiteindelijk 9 leerlingen van de Humorklas geselecteerd. Meester Han Coucke ging met hen aan de slag. Ze kregen een workshop improvisatie van Rob Vanoudenhoven en moesten tijdens de halve finale ook hun impro-kwaliteiten aan het publiek en de jury tonen.

De jury van de halve finale – Lieven Scheire, William Boeva, Han Coucke, journalist Peter Decroubele en producer Veerle Segers – stonden voor een moeilijke taak. Het waren 6 sterke kandidaten die op het podium van die halve finale verschenen. Han Coucke, woordvoerder van de jury stelde: “Het is de derde editie van de Humorklas, en de sterkste lichting ooit. De jury wil daarom ook alle kandidaten ten zeerste feliciteren om zo ver geraakt te zijn. Ze liggen dan nu misschien uit deze wedstrijd, maar ze zijn zeker niet verloren voor het comedycircuit. We verwachten hen nog veel terug te zien op podia in Vlaanderen.” 

In aanloop naar de finale, krijgen de leerlingen van de Humorklas nog twee gastdocenten over de vloer: meester Bert Gabriëls (vak: schrijven voor radio en tv) en meester Raf Walschaert (vak: schrijven van liedjes). Met deze vergaarde kennis zullen ze aan de slag moeten.

Nacht van de Humor

Op vrijdag 25 mei ontvangt meester Bert hen in de studio van Radio 2 voor een Nacht van de Humor: live radio van 22u tot 4u. En meester Raf zal hen klaarstomen voor een muzikaal intermezzo tijdens de finale in Aalst op woensdag 30 mei. Bestel hier je tickets!

Reacties finalisten

Ja, ik voelde het, de benen zaten goed en ik heb alles op alles gezet! En het was binnen! Er hangt nu wel veel van af vind ik. Je mag al radio maken en dat is super. Dus ik ga mijn best doen!

Finalist Yannick

Zalig! Ik ga me voorbereiden op de finale zoals altijd. Ik ben een stresskip! Gisteren ben ik gaan zuipen met vrienden en vanmorgen laat opgestaan. En vandaag heeft dat gewerkt!

Finalist Elias

Ik ben keiblij ! Ik had het niet echt verwacht. Ik was zenuwachtig, maar het is gegaan hoe ik wou dat ging.

Finalist Amélie

De Humorklas is een organisatie van Radio 2 in samenwerking met De Hofleveranciers en Sabam for culture

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!