Wezenbergzwembad opent met ochtenduitzending Radio 2 Antwerpen

vrijdag 30 november 2018 - 10:00
Dylan Van Rooy
Na 9 maanden van renovatie zet Olympisch zwemcentrum Wezenberg de deuren opnieuw open voor publiek. Maandag 10 december zijn zwemmers al vanaf 6 uur welkom om te genieten van een gloednieuwe inkomhal, moderne kleedkamers, een adembenemend wedstrijdbad én een ochtendshow van Radio 2 Antwerpen!

Start Je Dag

De opening van het zwembad moest enkele keren uitgesteld worden, maar op 10 december is het dan toch eindelijk zover. Het zwembad wordt feestelijk geopend met Start Je Dag. Presentatoren Dennis en Sharon zullen vanuit het zwembad uitzenden en het zwembad mee openen. 

Maandag 10 december zijn zwemmers al vanaf 6 uur welkom om te genieten van een gloednieuwe inkomhal, moderne kleedkamers en een adembenemend wedstrijdbad.

Broodnodige renovatie

De totale renovatie van Olympisch zwemcentrum Wezenberg was groots, maar broodnodig. De kuip werd hersteld, de waterbehandelingsinstallatie en de luchtgroepen werden vernieuwd, de kleedkamers werden gemoderniseerd en uitgerust met hedendaags comfort en de inkomzone kreeg een facelift. Nieuwe LED-verlichting en de installatie van zonnepanelen garanderen een energiebesparing van 14.140 euro op jaarbasis. Een mooie extra bovenop de 126.800 euro aan besparingen op jaarbasis dankzij de nieuwe lucht- en waterbehandelingssystemen.

Bommeke op 15 en 16 december

Op 15 en 16 december trakteert Sporting A iedereen op het spectaculair openingsfeest ‘Bommeke’. Maar liefst 24 uur lang kan jong en oud ‘bommekes’ komen springen en deelnemen aan knotsgekke activiteiten. Deze staan allemaal in het teken van de Warmste Week, met als goed doel Special Olympics. Bezoekers kunnen volgende activiteiten uitproberen: waterski, stand up paddle, Just Relay waterestafetten, Unified Special Olympics met topsporters en BV’s, aquaworkouts en een poolparty met Halve Neuro en dj-duo Laston & Geo.

Voor kleinere zwemmers zijn er vijf waterspringkastelen, zeemeerminzwemmen, watervertellingen en allerhande speelgoed. Verder kunnen bezoekers genieten van verfrissende mocktails, een zwemontbijt en een flinke portie relaxatie in in- en outdoor jacuzzi’s. De rode draad doorheen het weekend is ‘bommeke’. Als de sirene loeit, kan iedereen een ‘bommeke’ springen voor het goede doel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!