Succes Antwerp Giants inspireert: inschrijvingen jeugdploegen boomen

dinsdag 28 mei 2019 - 08:26
De zegereeks van basketbalploeg Antwerp Giants vertaalt zich in meer inschrijvingen voor de jeugdploegen volgend jaar. Bij de jongste categorieën zijn er volgens Antwerp Giants nu al 30% meer spelers aangemeld.

Het is een echt 'boerenjaar' voor basketbalploeg Antwerp Giants met bekerwinst, de Final Four in de Champions League en mogelijk nog de landstitel. Dat succes merken de Giants ook bij de inschrijvingen voor hun jeugdploegen. "Wij zijn op korte tijd enorm vooruitgegaan. Dat heeft ongetwijfeld te maken met die goede prestaties," vertelt Inge Lenders van de jeugdopleidingen bij Antwerp Giants. De club spreekt van 30% meer inschrijvingen van spelertjes onder de tien jaar. "Er zijn de laatste weken veel kinderen die hun huidige basketbalclub willen inruilen voor de Giants. Daarnaast inspireert het succes van onze damesploeg in eerste klasse ook veel jonge meisjes."

Iedereen welkom

Ondanks de stijgende populariteit denken de Antwerp Giants niet aan een ledenstop. "Iedereen is welkom ook al zitten we al goed vol," lacht Lenders op Radio 2 Antwerpen. "Het spelplezier staat voorop en we blijven ook lansggaan bij scholen die een basketbalinitiatie vragen." Het stijgende ledenaantal brengt wel een andere uitdaging met zich mee. "We zijn nog steeds op zoek naar gekwalificeerde basketbalcoaches. Die zijn niet eenvoudig te vinden maar broodnodig voor de toekomst van de club."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!