Plannen voor een Belgisch-Chinese Jommekesfilm

donderdag 29 november 2018 - 18:19
Luc Milio
jommeke
Jommeke is China aan het veroveren en er is een film in de maak die deels in China zou worden opgenomen. Daarvoor worden nu contacten gelegd tijdens een handelsmissie met Vlaamse minister van cultuur Gatz.

Actiefilm

De strips van Antwerpenaar Jef Nys zijn sinds vorig jaar vertaald in het Chinees en er staat nu ook een film op stapel.  Geen animatiefilm maar een actieprent. Die zou zowel in Vlaanderen als in China worden gedraaid, met Belgische en Chinese acteurs. Daarover voert het productiehuis Geronimo momenteel besprekingen in Peking. "We hebben als locatie ons oog laten vallen op een eiland net buiten Shanghai en dat inspireert ons om het verhaal te schrijven", zegt zaakvoerder Jasper Moeyaert.

Redder in nood

"In veel strips wordt Jommeke uitgenodigd door mensen om hun problemen op te lossen. In ons verhaal gaat het om een Chinees meisje in een dorp waar een ramp is gebeurd. Onze stripheld wordt opgetrommeld om die ramp ongedaan te maken", vertelt Jasper enthousiast. Het scenario zou begin volgend jaar klaar moeten zijn. Dan wordt de financiering verder bekeken. Het is de bedoeling om de film te maken met Vlaamse en Chinese middelen. Als alles naar wens verloopt, zou die over 3 jaar klaar kunnen zijn.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!