Philips Turnhout schrapt 1 op de 4 banen

donderdag 13 december 2018 - 10:17
Bij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 158 jobs. Dat is vanochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, en dat bevestigt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV. Die schrikt van het grote aantal jobs dat nu in één klap geschrapt wordt.

Concurrentie led-lampen

Slecht nieuws vanochtend voor het personeel van de Philips-vestiging in Turnhout. De directie kondigde aan dat er 109 arbeiders- en 49 bediendejobs verdwijnen. Dat is zowat een kwart van de werknemers die in de fabriek werken. 

In de fabriek in Turnhout worden nog gewone lampen gemaakt, onder andere voor straatverlichting. Die activiteit wordt gaandeweg afgebouwd omdat gewone lampen overal vervangen worden door led-lampen, die niet in Turnhout worden gemaakt.

Vooral oudere werknemers

Dat er banen verdwijnen is dan ook geen verrassing voor het personeel, maar ABVV-vakbondsman Erwin Oris schrikt van het grote aantal jobs dat nu geschrapt wordt. 

Er wordt zoveel mogelijk gemikt op vrijwillig ontslag. Maar probleem is dat er vooral nog veel oudere werknemers aan de slag zijn in de fabriek, veel 50-plussers, die vrezen dat ze na hun ontslag niet meer aan de bak zullen komen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!