Makers 'Antwerpse Reuzen' maken theaterstuk voor Zomer van Antwerpen

dinsdag 28 mei 2019 - 14:42
Yoran Chanet
Victor Tonelli
Vanaf 21 juni kan je de Zomer van Antwerpen bezoeken. Voor de 25ste editie van het langste stadsfestival van Europa dat 72 dagen zal duren, start het theatergezelschap Royal de Luxe met een herwerkte versie van de voorstelling: 'Miniatures', die eerder al te zien was in Mechelen. Daarin willen ze de wereld nabootsen op kleine schaal en nemen ze je mee in het verhaal van een piloot. De Luxe is onder andere bekend van de 'Antwerpse Reuzen'. Op de parking van de Bosuil kan je vanaf 3 juli kijken naar 'Miniatures'.

Daarnaast kan je opnieuw luisteren naar muziek in "Muziek In De Wijk. Op onder andere het Stuivenbergplein, het Elegast-Europark op Linkeroever en het De Coninckplein in Antwerpen spelen bands uit Cuba, Benin, Algerije, Kenya en ook Antwerpse bands. Elke dag kan je terecht in de Zomerbar aan de Sloepenweg in Antwerpenwaar je kan kijken naar theatervoorstellingen, kermisattracties en internationale circusvoorstellingen.

Wiek

In de dansvoorstelling 'Wiek' gaan 3 danseressen het gevecht aan met de wieken van een windmolen. Ze zitten opgesloten in een arena en terwijl de wieken sneller en sneller draaien, tot wel 30 kilometer per uur, mogen ze niet geraakt worden. 'Wiek' speelt vanaf 7 augustus in Zandvliet. En ook de Zomerfabriek opent opnieuw de deuren, dit keer met een open editie.

Gratis voorstelling 

Vanavond kan je al een naar gratis voorstelling kijken van de Zomer van Antwerpen, om het vijfentwintig jarig bestaan te vieren. Het theaterstuk Odyssee, over een held die op zoek is naar zijn huis wordt vanavond gespeeld in de Antwerpse zomerfabriek.  

"Vijf Belgische en vier wereldpremières"

"Deze 25e editie belooft een echt topjaar te worden", zegt schepen Nabilla Ait Daoud. "We hebben dit jaar vijf Belgische en vier wereldpremières. En we hebben zeven Antwerpse creaties die in ons programma staan. We willen  met de Zomer van Antwerpen, onze inwoners en bezoekers, de fantastische wijken in onze stad laten herontdekken."  

Meer informatie over het volledige programma vind je op de website van de Zomer van Antwerpen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!