Kinderverzorgster krijgt 2 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor mishandeling kindjes

woensdag 12 december 2018 - 12:21
kinderverzorgster die baby hardhandig aanpakt
Een kinderverzorgster is door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de mishandeling van enkele kindjes in een crèche in Antwerpen en in Schoten. De feiten kwamen vorig jaar aan het licht nadat er camerabeelden opgedoken waren die toonden hoe de verzorgster een baby hardhandig aanpakte.

Wat was er precies gebeurd?

De zaak ging vorig jaar aan het rollen nadat de moeder van een baby bij haar kind een verdachte blauwe plek opmerkte. Op camerabeelden van de crèche in Antwerpen was te zien hoe de 22-jarige kinderverzorgster het kind hardhandig aanpakte. Het gerecht opende een onderzoek en ontdekte dat er meerdere slachtoffertjes waren. Uiteindelijk moest de kinderverzorgster zich verantwoorden voor de mishandeling van 14 kindjes.

Kind en Gezin liet ook een inspectie uitvoeren in de twee crèches. In het verleden waren daar al verschillende problemen geweest op het vlak van personeelsbeleid, voeding en hygiëne. De uitbaatster kreeg even de tijd om een plan op te stellen om de opvang van de kinderen te verbeteren, maar Kind en Gezin raakte niet overtuigd. De twee crèches moesten in juli vorig jaar dan ook definitief de deuren sluiten

Nooit meer werken met kinderen

"Het is een wonder dat het niet dramatisch afgelopen is", klonkt het bij het Openbaar Ministerie op de zitting midden november. Er werd een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar geëist. De rechter is het Openbaar Ministerie nu gevolgd. Als de vrouw zich dus aan een aantal voorwaarden houdt, moet ze niet naar de cel. Eén van de voorwaarden is dat ze nooit meer met kinderen mag werken. Ze moet zich ook laten begeleiden door een psychotherapeut, en een cursus agressiebeheersing volgen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!