KIES19: Dewinter "Kiezer heeft democratische tik uitgedeeld"

zondag 26 mei 2019 - 17:17
Laura Keersmaekers
De kopstukken van Vlaams Belang
Foto: Radio 2
De eerste resultaten voor Antwerpen zijn binnen. N-VA blijft de grootste partij, gevolgd door Vlaams Belang. Anke Vandermeersch (Vlaams Belang) denkt dat de forse stijging te danken is aan de ontevredenheid van de bevolking na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober van vorig jaar. Partijgenoot en lijsttrekker voor het Vlaams-Parlement, Filip Dewinter, zegt dat het cordon sanitaire moet breken.

Anke Vandermeersch, tweede op de Vlaamse lijst voor Vlaams Belang, is tevreden met het voorlopige resultaat. "Ik denk dat het vandaag een zeer bijzondere verkiezingsdag is. De mensen hebben gekeken naar wat er met hun stem na de vorige verkiezing is gebeurd. Ze zijn ontevreden en willen dat hun stem nu echt telt. Vandaar dat wij nu heel veel stemmen hebben gehaald", aldus Vandermeersch. 

Cordon sanitaire breken

Filip Dewinter, Vlaams lijsttrekker voor Vlaams Belang, zegt dat de andere partijen oogsten wat ze gezaaid hebben. "Het is een Vlaams Belang-vloedgolf. De kiezer heeft een democratische tik uitgedeeld met het stempotlood. Ik hoop dat de andere partijen nu eindelijk eens luisteren. Vandaag moet het cordon sanitaire breken en moet er met ons worden gepraat", zegt Dewinter.

"Dit is een witte, geen zwarte, zondag en de andere partijen zullen nu zwarte sneeuw zien. Dat kan ik beloven want ze hebben met de voeten van de mensen gerammeld en ze hebben niet geluisterd", aldus Dewinter.  


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!