KIES19: De Wever houdt N-VA recht, maar forse winst voor Vlaams Belang

zondag 26 mei 2019 - 18:58
Laura Keersmaekers
Bart De Wever
Foto: Belga
In de kieskring van onze provincie lijkt N-VA stand te houden. De partij van voorzitter Bart De Wever blijft de grootste, maar moet er toch een licht verlies laten optekenen. Voor Vlaams Belang van Tom Van Grieken is er wel een forse winst.  

Al van bij de eerste resultaten uit Antwerpen, werd het duidelijk dat er ook in onze kieskring een stijging was voor Vlaams Belang. Rond 17 uur bleek uit de prognoses dat N-VA de grootste zou blijven, maar dat Vlaams Belang, met voorzitter Tom Van Grieken als lijsttrekker op federaal niveau, wel een zeer grote sprong maakte. 

NVA blijft grootste partij

Op Vlaams niveau blijft N-VA de grootste partij. CD&V krijgt een fikse tik en ook SP.A zakt fors. Groen en Open VLD gaan er lichtjes op vooruit. Ook PVDA klimt. Ook in de Kamer blijft N-VA de grootste. Maar de federale verkiezingen draaien wel uit op een forse winst voor Vlaams Belang dat er de tweede partij wordt.  Groen, met lijsttrekker Kristof Calvo, wint amper en komt uit op 10,5 %.  Open VLD blijft stabiel op iets meer dan 10%. Ook CD&V cirkelt net boven de 10%, SP.A zit onder de 10%.

Vlaams Parlement kieskring Antwerpen
Kamer Kanton Antwerpen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!