Busreizen naar Straatsburg mogelijk geannuleerd

woensdag 12 december 2018 - 08:38
Dennis van den Buijs
Kerstmarkt Straatsburg
Reizen Lauwers uit Boechout heeft deze maand twee trips gepland naar de kerstmarkt in Straatsburg. De firma bekijkt of die reizen kunnen doorgaan. De Antwerpse politie benadrukt dat de Antwerpse kerstmarkt goed beveiligd zal blijven.

"Elke decembermaand brengen wij 6.000 mensen naar kerstmarkten in heel Europa en dus ook naar Straatsburg," vertelt Sandra Lauwers van het gelijknamige bedrijf in Start Je Dag. "Het is nog vroeg maar straks zitten we bij elkaar om te beslissen wat er met de twee geplande trips naar Straatsburg zal gebeuren. We nemen daarbij geen risico. Als de kans op gevaar bestaat annuleren we de reis of bieden we een andere kerstmarkt aan zoals die van Aken", zegt Sandra Lauwers bij Radio 2 Antwerpen.  

Extra maatregelen in Antwerpen?

Ook in de stad Antwerpen is er een drukbezochte kerstmarkt. Komen er extra veiligheidsmaatregelen? "Daarvoor is het nog te vroeg," zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie in Start Je Dag. "We hebben de laatste jaren veel ervaring opgebouwd om grote evenementen te beveiligen onder een bepaalde dreiging. Onze agenten zijn zichtbaar en in burger aanwezig op de kerstmarkt. Wij zijn waakzaam en vragen de bezoekers om dat ook te zijn. Zie je iets verdacht? Meld het aan onze agenten," gaat Bruyns verder. "Het is onze taak om het veiligheidsgevoel te versterken zodat de bezoekers zich kunnen amuseren en genieten van de sfeer."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!