Achter de schermen van Wablieft

woensdag 12 december 2018 - 11:06
Ken jij het ook? Je krijgt een brief van de overheid maar die is zo moeilijk geschreven dat je de brief enkele keren moet lezen vooraleer je hem begrijpt. Dat pakken ze bij Wablieft aan.

Wablieft, wablieft?

De Wablieft-prijs voor duidelijke taal gaat dit jaar naar Lieven Scheire. Wij gingen de sfeer opsnuiven op de Wablieft-redactie in Mechelen. "Wablieft is het centrum voor duidelijke taal", legt promotieverantwoordelijke Lynn Claerhout uit. "Wij maken onder andere de Wablieft-krant en boeken. En we geven trainingen aan bedrijven en organisaties die hun werknemers willen leren om duidelijk te schrijven."

Voor wie?

"Ons doelpubliek zijn laaggeletterden, anderstaligen en ook schoolkinderen", zegt Dominique Piedfort, redacteur bij Wablieft. "Verder zijn er nog gewone lezers die het concept van Wablieft op prijs stellen." 

Tekstadvies

"We herschrijven moeilijke teksten niet,  maar we pakken de volledige structuur van de tekst aan", zegt Katrien Janssens, redacteur en trainer bij Wablieft. "We gooien de boel vaak helemaal om om tot de kern van de tekst te komen."

Heb jij zelf advies nodig bij het schrijven van een brief of boek? Of wil je een training volgen rond duidelijke taal? Mail naar vraag@wablieft.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!