Help, de slakken vreten mijn tuin kaal!

vrijdag 1 juni 2018 - 15:00
Hou je tuin slakkenvrij met deze tips!

Biologische slakkenkorrels

Biologische slakkenkorrels verlammen de slokdarm waardoor slakken sterven van de honger. Het voordeel van die biologische slakkenkorrels is dat ze - in tegenstelling tot gewone slakkenkorrels - niet giftig zijn voor egeltjes of vogels, de natuurlijke slakkendoders.

Natuurlijke vijanden

Maak van je moestuin een mini natuurreservaat waar alle diertjes komen. Gebruik geen pesticiden of herbiciden. Zo trek je de natuurlijke vijanden van slakken (egels, kikkers, vogels,..) ook aan.

Koperdraad

Plaats een koperdraad rond je moestuin of planten. Wanneer slakken in contact komen met de draad voelen ze een klein schokje, waardoor ze snel rechtsomkeer maken! Zorg er natuurlijk wel voor dat je de draad plaatst vóór je last hebt van slakken. Anders zitten ze voor eeuwig in je tuin gevangen! Geen koperdraad bij de hand? Rosse muntjes hebben hetzelfde effect!

Zemelen

Zemelen, en dan vooral roggezemelen, hebben een magische aantrekkingskracht voor slakken. Zet ze als lokmiddel in de tuin, laat de slakken erop afkomen, verzamel ze en geef ze een nieuwe thuis, ver weg van jouw tuin!

Zout

Strooi wat (grof) zout rond je planten. Slakken hebben een bloedhekel aan zout en zullen jouw prachtige planten zeker links laten liggen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!